Skupina Wohnout představuje Umění ve svém pojetí

Skupina Wohnout představuje Umění ve svém pojetí

07.02.2021 - 10:58

Zprávy

Kapela Wohnout i přes komplikace které způsobuje pandemie se snaží pracovat dál. Fanoušky zásobuje obsahem na svých sociálních sítích, kde nabízí videoblogy jednotlivých členů kapely, pravidelně vypouští singly ve formě karaoke nebo předělávky starých hitů do nového hávu. Nyní tato čtyřčlenná skupina představuje videoklip k prvnímu singlu z připravovaného alba. 

 „Na písničce jsme začali dělat už vloni na jaře, natočili jí koncem léta a měli se vrhnout na klip. Jenže druhá koronavirová vlna nám po dlouhou dobu neumožňovala natáčet, takže jsme se v listopadu rozhodli udělat jiný scénář…“ popisuje komplikace Honza Homola.  Klip se nakonec točil ve studiu před green screenem a je plný animací. Režisér Michal Skořepa na něm strávil přes 400 hodin práce u počítače.

 Singl „Umění“ je první píseň, kterou Wohnouti vypouští z plánovaného alba. To bude kapela natáčet na jaře v již domovském studiu Sono pod taktovkou ostříleného Milana Cimfeho.  Novinkou bude spolupráce s Michalem Skořepou na postu producenta, který dosud spolupracoval s kapelou jako režisér několika (zde jsem vyhodila „posledních“) klipů. 

Myslím, že nějak zásadně se naše tvorba nemění. Skládáme písničky bez ambicí a psychologického kalkulu. Téma tohoto singlu naráží na trend umění, kdy dáte do galerie kýbl s koštětem a s dobrým PR ho prodáte sběratelům za velké peníze. Ale je to spíše taková ironická sranda, která vznikla z nápadu prodat svůj vlastní odraz na hladině vody“, dodává ještě zpěvák a kytarista Wohnoutů Honza Homola. 

 Foto: archiv skupiny Wohnout

Fotogalerie

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500