Stará paní bude svědkem funky souboje

Stará paní bude svědkem funky souboje

06.04.2016 - 14:23

Zprávy

Na tvrdý hudební souboj mezi dvěma funky kapelami se mohou těšit všichni, kdo ve středu 6. dubna večer ve 20 hodin přijdou do Jazzového klubu U Staré Paní, na Michalské 9 v Praze. Proti sobě i spolu předvedou to nejlepší z repertoáru, se kterým bodují na českých festivalech, koncertech a v hudebních soutěžích, brněnská kapela Funky Chicken a pražský Megaphone. Obě kapely se před publikum postaví se svoji autorskou tvorbou.

Brněnská kapela Funky Chicken, vítěz klání Metrem na Čarodějáles, přijede do jazz klubu ve složení Martin Sedlák - zpěv, Honza Shanny Fnukal - klávesy, zpěv, Honza Kotík - kytara, Miroslav Zachovalý - basa, Honza Hooxx Slawinski - bicí a předvede pražským funkovým fanouškům energickou hudbu v písních Bazén, Dance, prozradí také Co by se nám líbilo, či přímo na pódiu zacvičí Aerobik.

Pražský Megaphone kde budou hrát Bohumil Sláma - zpěv, Tomáš Kapusta - sólová kytara, Petr Čermák - doprovodná kytara, Eliška Malá Hercujková - zpěv, Petra Macháčková Krumpová - zpěv, Ondřej Poláček - basa, Zdeněk Puchmeltr Jr. - bicí představí anglicky podané hity.

"Naši fanoušci oceňují jak taneční rytmus, tak české texty s vtipem a nadsázkou, Megaphone je zase svěží klubová a festivalová kapela, která nenechá svým vystoupením a našlápnutým setem písní nikoho sedět u stolu. Zažít spolu v jednom klubu brněnské a pražské funky muzikanty slibuje parádní večírek, který by si nikdo neměl nechat ujít," říká lídr brněnské Funky Chicken Honza Shanny Fňukal.

Vstupné na koncert je 100 Kč

O Funky Chicken

Funky Chicken si získává publikum jak funky rytmem, tak českými texty s vtipem a nadsázkou. Za necelé 2 roky svého trvání už kapela dokáže naplnit kluby, stala se headlinerem několika festivalů a dokončuje své první album.

O Megaphone

Megaphone je svěžím větrem české klubové i festivalové scény, který nenechá svým vystoupením a našlápnutým setem písní nikoho sedět u stolu. Základem je rozmanitý mix funku a popu s jasným rukopisem. V létě 2013 vydali debutové album Gift Shop, které pokřtil a s kapelou zazpíval Matěj Ruppert. Kapela má zkušenosti z top českých festivalů Rock for people či Colours of Ostrava, i legendárních klubů po celé republice.