Strachy i křehkosti duše servírují Iggy Mayerov  na EP Lovesick v produkci Lazer Vikinga

Strachy i křehkosti duše servírují Iggy Mayerov na EP Lovesick v produkci Lazer Vikinga

13.10.2023 - 09:32

Zprávy

EP Lovesick je novinka pražské alt popové čtveřice Iggy Mayerov. Krátká deska vznikala pod producentským dohledem Jakuba Kaifosze aka Lazer Vikinga. Melancholické melodie, reverbem nasáklé kytary, výrazné synťákové linky i nekompromisní drum machine. Texty čtveřice písniček na EP odrážejí témata vztahů a křehkostí duše a každá nabízí jiný pohled – od vzrušení z nových začátku, přes strach ze samoty a touze zapadnout, až po uvědomění si vlastních hodnot a odvahu opustit zajeté vzorce.

„Inspirací pro texty byly nejen moje osobní zkušenosti, ale i příběhy lidí kolem mě, kteří se jakýmkoliv způsobem potýkají nebo potýkali s nízkým sebevědomím, psychickými obtížemi, traumatickými prožitky a s tím plynoucím občasným nepochopením okolí,“ říká textařka a zpěvačka Tereza Dusilová.

The Most Awkward Kiss Ever popisuje až naivně prostou zamilovanost a touhu, Mercy prostupuje strach z opuštění a ze samoty, kvůli kterému setrváváme v dysfunkčních vztazích a zbytečně se trýzníme. Givin’ You Up mluví o nalezení vlastních hodnot, o odvaze projevit svou osobnost a o tom, jak je důležité umět říct ne. Poslední Over v sobě nese bolest, dává průchod emocím, frustraci i uvědomění si, že nikdo nemá právo zneužívat naší zranitelnosti.

Iggy Mayerov se poprvé zapsali do povědomí české scény v roce 2019 singlem RIDE, roku 2022 vydali desku Millennial Cliché. V červenci tohoto roku se kapela, ve složení zpěvačky Terezy Dusilové,  kytaristy Michala Pilaře, basáka Kuby Pilaře a klávesáka Martina Grinera, vrátila do studia, aby ve spolupráci s Jakubem Kaifoszem pracovala na  EP Lovesick. Pilotní singl a videoklip Givin' You Up, režírovaný Petrem Vlčkem, získal na Youtube více než 130 000 zhlédnutí. EP Lovesick vznikalo v Tajným studiu ve spolupráci s Antonínem Gabrielem, za mixem a masterem stojí Martin Havlen z Resound studia.

Křest EP Lovesick proběhne 8. listopadu v pražském Café V lese, Iggy Mayerov pozvali také projekt Fourtuna německé herečky a filmařky Emily Brandi s hostujícím Lazer Vikingem.

Zdroj: ampromotions.cz

Foto: Jana Hronská