Supraphon má Musicpoint

Supraphon má Musicpoint

04.12.2015 - 10:00

Zprávy

Autor: Ivan Rössler

Když jsem ještě před lety dělal pro Českou televizi pořad Čtyřlístek, jeho princip spočíval v tom, že čtyři vítězné písně byly do čtyř dnů v prodeji na deskách ve 44 supraphonských prodejnách. Nevím, kolik jich má Supraphon k dispozici dnes, ale při online prodejích jsou kamenné prodejny skoro stejně nadbytečné jako vydávání CD. Kam s knihami, když jsou čtečky, kam s hudebními nosiči, když můžeme stovky, ba tisíce písní nosit sebou v ipodech či iphonech.

A přesto bereme do ruky knihu, cédéčko a dokonce se vracíme k vinylovým deskám. Navíc prodejna je skutečně pointem, místem - bodem k setkávání. Pokud je prodavač odborně na výši, poradí s dárkem, nabídne novinku, upozorní na zajímavost. Desky Supraphonu jsou bezpochyby v jiných kamenných prodejnách, ale mít vlastní prodejnu, nota bene kousek od svého sídla (z Palackého ulice na Jungmannovo náměstí to je opravdu jen skok), patří k jisté prestiži a noblese.

Výše uvedené potvrzuje i ředitelka Supraphonu Iva Milerová: „Přestože digitální distribuce hudby je aktuálním trendem hudebního průmyslu, mnoho posluchačů stále upřednostňuje poslech hudby či mluveného slova prostřednictvím CD a LP. Po úspěšném spuštění digitálního servisu Supraphonline.cz se tak Supraphon vrací i k možnosti nabídky fyzických nosičů ve vlastní reprezentativní prodejně,"

To, že supraphonský katalog disponuje stovkami zajímavých umělců, dokazuje fakt, že se na otevření Musicpointu Supraphonu sešlo mnoho kmotrů. Symbolickou pásku přestřihli umělci spolupracující s tímto nejstarším tuzemským hudebním vydavatelstvím: Lucie Bílá, Petr Janda, Václav Neckář, Petr Kolář, Dagmar Pecková, Štefan Margita a také Helena Štáchová s Martinem Kláskem z Divadla Spejbla a Hurvínka.

Jen dodám, že jsme nové prodejně připili výtečným crémantem od vinařství Spielberg. Pro zájemce o vína (hudba a víno mají mnoho společného) můžu prozradit, že jde o cuvée tří odrůd: ryzlinku rýnského, ryzlinku vlašského a pinotu blanc. A také jsem si tam báječně popovídal s Radanem Dolejšem.

Za fotografie děkuji Josefu Loudovi!

Autor: Ivan Rössler

Fotogalerie