Světový úspěch Celeste Buckingham: Debut v presižní hitparádě

Světový úspěch Celeste Buckingham: Debut v presižní hitparádě

01.04.2016 - 16:35

Zprávy

Před třemi lety si Amerika všimla zpěvačky Celeste Buckingham díky jejímu singlu Run Run Run. Úspěšný hit vystřelil slovenskou hvězdu až do top trojky tehdejších objevů roku v hudebních cenách Radio Disney Awards. V těchto dnech přichází z USA další výborná zpráva o přelomovém úspěchu naší zpěvačky za velkou louží. Její singl Crushin' My Fairytale zaznamenal jen před pár dny historický úspěch. V celosvětové konkurenci se mu podařilo probojovat se do nejprestižnější americké hitparády, Billboard Chart!  

Ve společnosti největších světových hvězd

Tři roky po úspěšném vstupu na americký hudební trh si Celeste Buckingham připisuje na své konto další velký triumf. Jen 20-leté slovenské zpěvačce se v těchto dnech podařilo probojovat do celosvětově nejprestižnějšího a nejsledovanějšího amerického hudebního žebříčku Billboard! Talentovaná Slovenka se tak poprvé ve své hudební kariéře ocitá v prestižní hitparádě Billboard Mainstream TOP 40 Indicator Chart v bezprostřední blízkosti hvězd jako Taylor Swift, Ellie Goulding, Selena Gomez, Rihanna či Justin Bieber. „Mám neskutečnou radost z toho, že jedna z mých písniček takto nečekaně prorazila v americké hitparádě. Jsem vděčná za to, že mám úžasné fanoušky, kteří mě neustále podporují v tom, co dělám. Doufám, že písnička bude nadále stoupat nahoru a že se Američanům bude líbit moje tvorba,“ těší se Celeste Buckingham.

Zatímco Evropa poslouchá Hello, Amerika si zamilovala Crushin' My Fairytale

V Evropě Celeste tento měsíc představila svůj nejnovější singl, pop-rockovou šoubyznisovou hymnu Hello.  Nicméně v prestižní americké hitparádě,  aktuálně závratnou rychlostí stoupá singl Crushin´ My Fairytale, který měl v Evropě premiéru koncem roku 2013. Americká rádia a veřejnost však zaujal až teď. Pro Celeste, všechny spolupracovníky zde v i USA a také pro celou slovenskou a českou hudební scénu je to obrovský úspěch, protože jde pravděpodobně o historicky první umístění našeho domácího interpreta v jednom z TOP žebříčků světově neujznávanější platformy BILLBOARD.COM. Konkrétně The Billboard Mainstream Top 40 Indicator Chart je žebříček sestavován na základě hranosti skladeb hlavních referenčních rádií v USA s formátem AC (adult contemporary) a CRH (contemporary radio hit),“ vysvětluje zpěvaččin manažer Lumír Mati.

Z 39. místa na příčku číslo 36

Debutový vstup slovenské zpěvačky byl v USA oficiálně zaznamenán a zveřejněn v Billboard Chart 22. března 2016. Podle aktuálních výsledků singl v hitparádě poskočil o další tři příčky výše a to na 36. místo.

O singlu Crushin´ My Fairytale

Singl Crushin´ My Fairytale vyšel na zpěvaččině druhém sólovém albu Where I Belong (2013) ve vydavatelství Buckingham Entertainment Group. Stejně jako předešlé hity Celeste, vznikl z jejího vlastního pera. Ruku k dílu přiložil i Američan Jon White, který spolu s ní psal také starší duet se sestrou Carmel GONE. Produkčně zastřešili Crushin´ My Fairytale David Garcia a Brian Foraker z Nashville, Tennessee.

Zdroj: Agentura SLAVICA

Fotogalerie