Videoklipy Prašivej pes a Pomluva  z aktuálního CD ,,Démon času,,  pražských D.N.A.  bourají příčky nejedné hitparády!!

Videoklipy Prašivej pes a Pomluva z aktuálního CD ,,Démon času,, pražských D.N.A. bourají příčky nejedné hitparády!!

14.06.2016 - 10:21

Zprávy

Původně to byl jen plán na pár načrtnutých nápadů k novým skladbám. Po bouřlivém a velice nepěkném odchodu kytaristy Petra Kašpera a s tím, souvisejících událostech se místo jednoho kytaristy v kapele ocitli rovnou dva. Kombinace kytarové hry Jiřího Špalka s Václavem Janů měla takovou odezvu, že se s nimi rozjel nápad za nápadem a nyní původní materiál osekaný až na dřeň vyšel na CD a slaví nemalý úspěch.

Devíti písňovou kolekci nazvanou ,,Démon Času,, lze podle prvních ohlasů s ledovým klidem označit za tu nejlepší, kterou kapela za dobu své existence vydala. Odchod kytaristy, který, máme bohužel ještě v živé paměti, se dnes ukazuje jako zásadní krok v historii kapely. Následné vydání nového, v pořadí již osmého CD, bylo jen potvrzením, že zlé střídá dobré a kombinace dvou nových rozdílných kytaristů dává dohromady neotřelé originální spojení „Jirka a Vašek“, které dává kapele novou a hudebně zajímavější tvář. Díky energické atmosféře a nápadům mohl naplno vyniknout talent každého zvlášť a u vzniku songu ,,Tak skoč!,, tak mohla kapela využít do té doby, pro D.N.A. neobvyklý způsob kompozice. Ukázky si můžete prohlédnout v profilu kapely zde.

Vydané CD, podpoří kapela D.N.A. na aktuálních koncertech, kde naživo představí i právě zmiňované songy z nového alba. „Aktuální album dostalo spojením obou kytaristů přesně to, co dělá ,,Démona Času,, tak jiným. Piloval se každý detail, a hlavně jsme chtěli desku, která by konečně chytla ten správný ,,drive“ a to se nám podařilo,“ upřesňuje Kamil. 

Kapela D.N.A. existuje na české scéně již patnáct let. Od té doby odehrála více jak stovky koncertů, festivalů a vydala dohromady úctyhodných 8 alb. V roce 2013 vyrazili D.N.A. jako support na společné turné s kapelou Škwor, jejichž kytarista Leo Holan je podepsán na nových albech D.N.A. jako producent. Dnes tímto novým albem drží D.N.A. přední místa v hitparádách rádií , v Czechparádě (TV Rebel), Shockparádě (RockShock), Rockparádě, Slušnej kanál aj… po jejichž žebříčcích vystoupali až na špičku mezi první 3 místa, kde se drží již nejméně 5 týdnů, což mnohé samo o sobě, respektive o kvalitě nového alba, něco vypovídá, posuďte sami…..

Zdroj: Management / D.N.A. – Praha (R.V.)

Fotografie: archiv kapely D.N.A.

Fotogalerie