Východoslovenský Roksound natáčel klip v mínusových teplotách

Východoslovenský Roksound natáčel klip v mínusových teplotách

12.07.2016 - 00:01

Zprávy

Východoslovenská kapela Roksound nedávno uvedla svůj nový videoklip ke skladbě Once Again ze stejnojmenného alba. Pod dílo se jako scenárista a kameraman podepsal Milan Durňak, střihu se ujal Peter Čerevka. S kapelou Roksound již spolupracovali na několika projektech. Natáčelo se v interiérech a exteriérech v Medzilaborcích, i na severovýchodní hranici Slovenska s Polskem. Teploty místy klesaly i dvacet stupňů pod bod mrazu. "Píseň Once Again je utopickým hledáním promarněné touhy a lásky a odkrýváním skrytých komnat našeho života. V tomto duchu jsme sestavili i obsah videoklipu," zhodnotil Milan Durňak. Vystupují v něm dvě postavy - Jess z Číny a muž, kterého ztvárnil zpěvák s kytarista Roksoundu Marcel Kundrát. Záběry se střídají se studiovým pohledem na členy kapely. I když se muž a žena v žádném záběru klipu přímo nekonfrontují, je zjevné, že se jejich životní cesty kdysi zkřížili. Kontrast pohlaví, i rozdílných fyzických rysů obličeje, vyjadřují lásku bez předsudků. Divák však hned v úvodu pochopí, že cit mezi mladými lidmi zůstal nenaplněný a zanechal po sobě smutné vzpomínky. Z pohledů sálalo uvědomění si nenávratnosti a smutku nad tím, co zbylo z jejich vzájemnosti. Videoklip Once Again je výkřikem po překonání minulosti a změně budoucnosti.

"Skladba Once Again je hlubokou výpovědí člověka, který strádá a neumí se s tím vyrovnat. S výsledkem videoklipu jsme spokojeni. Chtěli jsme vyjádřit nenaplněnost snů a touhu po lepší budoucnosti. Jsme vděční Jess, naší kamarádce z Číny, že se uvolila na tento nelehký úkol," doplňuje Martin Kundrát. "Z natáčení máme i spoustu komických zážitků." Skladba Once Again byla aktuálně zařazena do hudební ankety MAXParáda a hlasovat pro ni můžete ZDE.

Kapela Roksound má tento rok za sebou už několik koncertů i u našich severních sousedů. "Poláci milují hudbu a umí se pěkně vyřádit. Je skvělé hrát pro publikum, které si užívá naše skladby," konstatuje Kundrát.

Fotogalerie