Zářijové představení Romeo & Julie doprovodí výstava fotografky Soni Šeré

Zářijové představení Romeo & Julie doprovodí výstava fotografky Soni Šeré

15.09.2020 - 12:12

Zprávy

Představení Romeo & Julie, které RockOpera Praha plánuje na 17. září, doprovodí vernisáž výstavy snímků fotografky Soni Šeré s názvem Síla výhně. A bude to doslova křest ohněm. Kmotra výstavy, performerka Barbara Nováková, totiž přímo na jevišti před zraky diváků rituálně jednu z fotografií zapálí.

Expozice Síla výhně se zaměřuje na fotografie z rockových oper, v nichž nejvíce figurují postavy z Romea & Julie a oheň. Půjde tedy o dramatické snímky plné akce, pohybu a originální atmosféry. „Kmotrou výstavy se stane performerka Barbara Nováková, která na jevišti po představení před zraky několika stovek diváků rituálně zapálí jednu z fotografií. Snímky si pak budou moci lidé prohlédnout ve foyer divadla,“ říká výkonná ředitelka, zpěvačka a libretistka Pavla Forest.

Samotné představení Romeo & Julie začne od 19 hodin. Jde o již léty prověřenou součást repertoáru RockOpery Praha. Milan Steigerwald a Pavla Forest dali tragédii Williama Shakespeara rockovou podobu a využili přitom většinu skladeb své kultovní kapely King Size. Diváci se mohou těšit na Jana Tláskala, Beego, Viktora Dyka, Jana Toužimského, Helenu Kubelkovou, Petra Opavu, Pavlu Forest a další.