Dědkovy desky. Co zas ten chudák starej hluchej poslouchal...: Ric pic čamrda - každej si rád za...lyžuje!

Dědkovy desky. Co zas ten chudák starej hluchej poslouchal...: Ric pic čamrda - každej si rád za...lyžuje!

21.07.2016 - 00:01

Recenze

Autor: Dědek

Citron a Sexbomby. Deska, jíž šéf Radim Pařízek přizpůsobil zvuk Citronu soundu aktuální doby. Kotouček sice mediálně moc nezabral, leč Citron přežil, a to je nejpodstatnější. I přesto jsou hity Bláznivej sen, Sráč nebo Křížem kráž tak famózní pecky, že by si svoje místo v produkci Citronu určitě „zasouložily“.

Láďa Křížek a Best Of, příjemná sestava Jardy Topercera pod slavnou značkou Tommü Records. Hledal jsem rok vydání této kompilace, leč marně. Tož Vám musí stačit, že jsem to koupil kolem roku 2008.

Nejvíc mnou ovšem aktuálně hýbe nová deska KERNU Hrnu to k tobě, nová řadovka po patnácti letech od Síly zvyku. Tam ovšem nebyl Karlos ani Tony ani Sláva, tam byl Albert s Liborem a vlastně sestava dnešního Albandu. Jenomže nová placka Kernu, to je jiná „píseň“:  žádný akustický rock, ale poctivej přepoctivej hard rock/metal od jedné z největších moravských hudebních značek, jaká tady kdy byla.

The Agony? Famózní ženský metal, který Vám rozpumpuje srdce, tepny, žíly, prostě cévy, i ten nejdůležitější orgán, který máte: sluchovod.

Povinností je gothic  (XIII. Století), Slayer (Seasons In The Abyss), Tubla ŽZO, vynikající Limetal (2CD i SH65), můj zamilovaný Freddie Mercury a Queen, Arakain: Legendy (jedna z nejkratších a nejlepších nahrávek, jaká kdy vyšla), Debustrol, Gary Moore, Kapriola, Motorband, Pain Of Salvation...Bože můj, krásná bolest z muziky!

Hudební vzpomínky občerstvuje Peter Nagy: Gold, či Manowar a Kings Of Metal. Čerstvá či uleželejší nabídka se děje z dílen Sagittari VooDoo, Asmodeus: Past na Davida Kleinera, Citron: Bigbítový Pánbů, Poutníci: Chromí koně, Death: Symbolic, Blind Guardian: The Forgotten Tales. Sedím v pokoji a moje uši plápolají do rytmu nezkrotitelných kytar. Plápolají a ovívají mne jako vějíř, jako vějíř nesmrtelnosti muziky, jako vějíř nesmrtelných tónů.

A ovívají  i temnější žánry, Tōrr: Inkubatōrr, Gallery i Made In Hell, Venom: In League With Satan.

Usneš? Probudíš se v pekle!

Metal Line "Dědek"