ALIGATOR: NO CO UŽ

ALIGATOR: NO CO UŽ

28.02.2024 - 12:28

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

Rockmetalová skupina Aligator z Bystřice nad Pernštejnem vznikla v roce 2020 z party muzikantů, účinkujících jako hosté na projektu ''Balady a romance'', spojujících smyčcový orchestr nejen s rockovou hudbou. Jelikož se ukázalo, že spolupráce všechny baví, tak ze složení Milan Sláma, František Mazánek, Pavel Vandírek a Daniel Zámečník vzniklo uskupení zvané Aligator. Skupina nedávno dokončila svoje CD "No co už", které 16. března 2024 od 20:00 bude křtít v Rozsochách (nedaleko Bystřice pod Pernštejnem). Členům skupiny jsme položili pár otázek.

Proč se jmenujete Aligator?

Vznik našeho názvu je trochu obestřen tajemstvím, a tak to i zůstane. Ovšem jsme tak trochu jako to milé zvířátko. Umíme dlouho čekat, být klidní a potom to pořádně rozjet!

Stejně tak je zajímavý název nového CD No co už a tak se ptá co už?

To je tak trochu kapelní motto. Když se nám něco nezdaří, prostě řekneme "No co už" a jdeme dál. Tak by to mělo být i v životě.

Jaký bude pro skupinu Aligator rok 2024?

Doufáme, že výborný. Po všelijakých počátečních nesnázích se nám teď daří dotáhnout vše do konce a tím se posunout dál a konečně to pořádně rozbalíme.

Pravidelně vystupujete na festivalu v Kounicích? Máte k tomuto místu nějaký vztah?

Kounice fest je výborná akce s opravdu přátelskou atmosférou, perfektním zvukem, a navíc pořadatelé jsou fajn lidi a dovolím si říct, že naši kamarádi. Takže se tam vždy rádi vrátíme.

Váš křest se bude konat v obci Rozsochy. Proč právě tam?

Orlovna v Rozsochách je vyhlášený a léty prověřený zábavový sál. Navíc je to místo, kde máme mnoho ochotných přátel, kteří nám s akcí pomůžou.

Proč Brutus?

Než vznikla skupina Aligator, odehráli jsme v jiných formacích spoustu zábav. Teď se věnujeme výhradně vlastní tvorbě, ale na tu dobu rádi vzpomínáme. No a BRUTUS, to je legenda všech zábav a navíc tady k nám na Vysočinu téměř nezabloudí. Tak slovo dalo slovo a my jsme rádi, že to budou právě oni, kdo pokřtí naše první album.

Fotogalerie