https://www.traditionrolex.com/16 ČESKOSLOVENSKÝ BEAT-FESTIVAL – SOUTĚŽ- CONTINUE | Muzimax.cz
ČESKOSLOVENSKÝ BEAT-FESTIVAL – SOUTĚŽ- CONTINUE

ČESKOSLOVENSKÝ BEAT-FESTIVAL – SOUTĚŽ- CONTINUE

06.08.2018 - 09:59

Rozhovory

Autor: Ivan Rössler

Československý beat-festival byl loni s velkým úspěchem po padesáti letech obnoven. Letos se uskuteční znovu 16. a 17. prosince v pražské Lucerně. Ten první koncert uvede Legendy československé beatové hudby a zahraje si na něm i vítěz soutěže Rock pro tento rok, která se koná jako součást tohoto festivalu. Finále soutěže se uskuteční 3. listopadu v brněnském Sono centru. Porota už vybrala sedm finalistů (toho osmého bude vybírat veřejnost formou SMS hlasování). A my vám jednotlivé finalisty postupně představíme. Tím dalším je skupina   

CONTINUE

Na otázky odpovídal Mirek Ex Jech, kapelník, zpěvák, kytarista.

Kdo kapelu založil, jak se dali muzikanti dohromady?

No tak to jsem byl nejspíš já. Nejdřív jsem měl v úmyslu trochu pozměnit směřování už existujících ...a vůbec!, kteří hráli nejspíš folkrock, k hardrocku, a najednou koukám, vznikla nová kapela. Myšlenka byla hrát trochu dřevnější hardrock a moc se nepárat s autocenzurou. Zkrátka poslouchat múzy. Hlavně aby to dělalo radost nám. On už se někdo se stejným vkusem najde.

Jaký je váš největší úspěch?

Já osobně za největší úspěch považuju občas fakt pěkně natřískanej klub.

Čeho byste chtěli dosáhnout?

Aby se z toho stalo pravidlo.

Máte nějaký vzor na české či světové scéně?

Těch vzorů je asi víc. Ze světovejch kromě naprostý klasiky jako Deep Purple, Led Zeppelin, AC/DC třeba Gran Funk Reilroad, Edgar Winter, The Elves s Ronnie James Diem, Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Jeff Beck... Z naší scény určitě Framus 5, Progres 2, Gollegium Musicum, Pražský výběr, Alice, Odyssea. Tak nějak. Aspoň za mě.

Jaké jsou vaše nejbližší plány?

Ex: Brzy se vydáme do studia natočit nějakejch 5 novejch věcí, jako závdavek na nový album. Měl by to bejt striktně analogevej projekt, klasický LP, i když na net určitě nějakou zdigitalizovanou podobu taky vypustíme.

Ivan Rössler

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16