https://www.traditionrolex.com/16 Jarek Filgas a jeho JFB v nouzovém stavu nezahálí | Muzimax.cz
Jarek Filgas a jeho JFB v nouzovém stavu nezahálí

Jarek Filgas a jeho JFB v nouzovém stavu nezahálí

02.11.2020 - 09:33

Rozhovory

Autor: Pepa Holomáč

Jsou umělci, kteří v době covidové díky zákazům a různých omezení v médiích naříkají, jak nemůžou koncertovat a jsou bez příjmu. Pak jsou ale umělci, kteří nenaříkají a snaží se tuto dobu využít k tomu, aby až restrikce pominou, z toho vyšli silnější než kdykoliv předtím. A k těm patří i můj bývalý spoluhráč, kamarád a vynikající zpěvák Jarek Filgas. S Jarkem jsme se letos sice nepotkali na žádném jeho koncertě, ale o to více jsme se potkávali na mé pražské zahradě, kde jsme při pivečku a několika panácích pojali nouzový stav po svém. Postupně tak vznikal tento rozhovor pro server Muzimax.cz, jehož první část si můžete přečíst v následujících řádcích.

Jarku, jste již pár dní ve studiu, kde točíš s Tvojí kapelou JFB novou desku. Můžeš čtenářům serveru Muzimax.cz tento počin přiblížit? 

Samozřejmě, rád. Jde o mnou dlouho slibovaný album, ale čas začít točit přišel až teď. A to především díky Martinu Mitvovi Lukešovi (bývalý manager A. Brichty), kterej mě(nás) do toho dokopal a tak jsme se do toho konečně pustili. A popravdě, lepší čas jsme nemohli trefit, živý hraní teď neexistuje, tak můžem makat ve studiu.

Bude to regulérní deska nebo „jen“ maxisingl? 

Ve finále to bude regulérní deska, jen jsme nahrávání rozdělili na dvě poloviny, teď děláme šest věcí, někdy v únoru, březnu dotočíme zbytek. Zároveň jsme začali natáčet i první videoklip, kterej chceme vypustit už v průběhu listopadu, domluvena je TV REBEL, TV hitparáda Fajn Rock Music u Kůsoffky a samozřejmě hlavně rocková rádia napříč republikou.

V jakém studiu točíte? 

Točíme ve studiu Mercury v Dobřívi u Romana Máši Šándora, poslechl jsem si jeho aktuální nahrávky a nebylo o čem přemýšlet. Myslím, že to posluchači sami ocení, jak skvělej zvuk ve finále z tohoto studia leze. A abych nezapomněl, točíme vlastně debutovou desku, protože to nebude moje další sólovka, ale vyjde jako album celýho Jarek Filgas Bandu, v našem věku krásnej počin, že…

Tebe čtenáři znají především z dlouholetého působení v kapele Argema. Ale to nebyla jediná formace, kde jsi působil. 

Tak já věřím, že velká většina mejch fans už ví, kolika uskupeníma jsem prolez, abych ve finále pochopil, kam patřím. A ikdyž i dnes pořád dostávám různý nabídky do kapel, vím, že se chci naplno věnovat už jen JFB, tam mám super muzikanty a i lidsky si rozumíme a to je základ všeho.

Představ svoji kapelu, jak dlouho spolu hrajete a z jakých kapel kluci do JFB přišli? 

Kompletní informace o všech členech JFB najdou čtenáři na našich webových stránkách – www.filgas.cz v sekci Jarek Filgas Band, já jen upřesním, že s každým z nich jsem se potkal v průběhu mý kariéry v nějaký kapele a proto jsem je oslovil pro tenhle projekt, protože si s nimi prostě rozumím. V týhle sestavě jedeme třetí rok.

Jak na Vás doléhají omezení v souvislosti s pandemií? 

Jak už jsem řekl dřív, využíváme tento čas na práci ve studiu a věci s tím spojený, ale samozřejmě se už těšíme, až budeme opět stát na pódiu. Tak snad brzy.

Co plánujete do budoucna, jaké máte jako kapela ambice? 

Dotočit a příští rok následně vydat tohle album, natočit alespoň dva, možná i tři videoklipy a já taky budu na podzim příštího roku slavit padesátiny, tak při této příležitosti plánujeme nějakej vyjímečnej koncert, kam chceme pozvat i pár hostů, zkrátka udělat si hezkej rockovej večírek se vším všudy. 

Kromě hudební branže ses taky tzv. zaháčkoval coby spolumajitel v jednom pražském baru. Chceš čtenáře pozvat na pivko? Samozřejmě až omezení pominou.

Ale samozřejmě, ikdyž to nechci ventilovat takhle veřejně, tak bych to udělal následovně - až se budete motat někde po Praze 6 a budete mít ještě chuť „pařit“ (protože my jedem nonstop, tedy až po rozvolnění), pište mi na můj facebook nebo mi volejte, já už vás nasměruju. 

Pepa Holomáč

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16