Metal se neptá, metal si žádá oběti: V kapele Warning Vision nastal Soudný den

Metal se neptá, metal si žádá oběti: V kapele Warning Vision nastal Soudný den

23.11.2022 - 08:37

Rozhovory

Autor: Pepa Holomáč

Kapela Warning Vision vznikla v září roku 2011 v Brně. Sestava prošla za tu dobu několika změnami, ale zdá se, že ta současná se již ustálila. Její členové prošli ve své rockové minulosti kapelami více či méně zvučných jmen, jako např. Secondend,The Fingers, Ella, Cobra, Credo, Sára, Regon, Attacca, Kraken, Styl, Thorax, Foxy Lady, Gang Alien, Defect, Island, Utřinos, U2 Cover band, Trajekt rock, Salieri, Vivian, Premier, Wayn, Babyloon, Sára, EXBAND, Třetí míza, Lament. S kapelou mě pojí dlouholeté přátelství, tak bylo nasnadě s nimi před nadcházejícím křtem jejich nového alba Soudný den udělat rozhovor pro MuziMax.cz.

Jak byste charakterizovali vaši kapelu Warning Vision?

Hans: Kapela Warning Vision hraje česky zpívané vlastní skladby na rockovém základě s prvky hard rocku až heavy metalu.

V kapele se sešli velmi kvalitní muzikanti. Představ je našim čtenářům.

Lukáš: Členové kapely jsou z celé Moravy. Všichni mají za sebou působení v několika kapelách a seskupeních. Páteří kapely je kytarista Jan "Hans" Jiříček, rytmiku tvoří bubeník Luděk Struhař a baskytarista Dušan Bilik, na klávesy hraji já, moje jméno je Lukáš Krejsa a zpěvačkou je Marcela Paul.

Na jakých akcích nejčastěji hráváte?

Luděk: Hrajeme v klubech a menších festivalech. Spolupracujeme s několika kapelami na společných akcích - například s kapelou Liquid Boogie Roll kytaristy Palo Chodelky.

Právě jste vydali nové album, co na něm posluchači uslyší?

Dušan: Na albu Soudný den uslyší posluchači 9 skladeb. Na CD jsou zařazeny jak starší věci, které už s námi zpívali už předešlí zpěváci, tak nové skladby, které již byli tvořeny pro Marcelu. Jsou tam jak pomalé skladby, tak rychlé a složitější věci. Myslím, že je tím CD dosti rozmanité a určitě si tam najdou posluchači skladby, které je osloví.

V čem se vaše album liší od podobných kapel vašeho žánru?

Marcela: Naše hudba, podle ohlasů od posluchačů, se docela liší od ostatních kapel především aranžemi, hudebním rozpětím a kvalitou živého vystupování díky vyhranosti a vyzrálosti muzikantů .

Kdy a kde album Soudný den pokřtíte?

Dušan: Křest alba proběhne ve vesničce Vápenná, nedaleko Jeseníku, kde máme díky několika vystoupení velkou fanouškovskou základnu. CD nám kromě tebe přijede pokřtít i známá česká herečka Veronika Žilková a za místní posluchače jim bude asistovat starosta obce Leoš Hannig. Křest začíná v 19:30, 26. 11. 2022 na místním sále. Vystoupí kapela Mylions - s kytaristou Mirkem Horňákem, Warning Vision a vše ukončí rockotéka DJ Rumuna.

Bude následovat nějaké turné nebo koncerty?

Hans: Turné na podporu CD zatím chystáme, ale celý příští rok bude ve znamení podpory tohoto CD.

Natočili jste nějaký videoklip k tomuto albu?

Luděk: K albu jsou natočeny dva videoklipy - ke skladbě  "Nezhasínej" a k titulní skladbě "Soudný den ". Oba lze zhlédnout na našem Youtube kanále. Odkazy najdete na www.warningvision.cz .

Co byste vzkázali čtenářům MuziMax.cz ?

Marcela: Vzkázali bychom čtenářům a vůbec všem posluchačům - choďte na živou muziku a podporujte kapely, které se vám líbí, protože to vše děláme hlavně pro vás.

Lukáš: Zakončil bych to naším heslem "Metal se neptá, metal si žádá oběti" a my tomu obětujeme všechen svůj volný čas.

Za hudební portál MuziMax.cz se ptal Pepa Holomáč