LadyPraga v Brně ?!

LadyPraga v Brně ?!

26.04.2017 - 11:32

Zprávy

Autor: Martin Pokorný

Když se ženou Pražáci do Brna, nevěstí to pro místní většinu nic dobrého. A podle názvu téhle kapely by se dalo usuzovat, že tomu tak bude i v tomto případě.

Naštěstí ale při detailním pohledu zjistíme, že LadyPraga tvoří jedna originální Pražanda, basista Moravák, bubeník z Vysočiny a pianista, pocházející z lázeňských Poděbrad. A stejně jako je rozmanitý geografický původ členů kapely, se v podobném duchu odehrává i jejich repertoár - od popu, přes jazz až po funk nebo rock. 

Ač je to formace poměrně čerstvá, stihla obrazit za krátkou dobu desítky koncertů na území hlavního města či v jeho blízkém okolí. Nejedná se přitom o žádné hudební zelenáče. Frontmanka Veronika Bergmanová vystupovala po boku takových veličin, jakým byl např. Petr Muk či realizace v muzikálu Bídníci. A ani ostatní členové LadyPraga nezůstávají v tomto směru pozadu. Skupina se vydala trnitější cestou vlastní tvorby, kterou doplňuje několika zaranžovanými cover verzemi známých hitů. Posluchače pak čekají jak české tak i anglicky psané texty. Koncertní provedení jednotlivých songů má společné jmenovatele v podobě živelného a opravdového přednesu, technické vyspělosti hráčů a uvolněné atmosféry. Přesně tak, jak si představují členové LadyPraga, že by živá hudba měla znít.

Z nejbližšího programu pak stojí za zmínku plánované koncerty v Praze, Českých Budějovicích či vystoupení na velmi sympatickém hudebním festivalu Hradecký slunovrat 2017, pořádaném v malebném prostředí zámku Hradec nad Moravicí.

K brněnské premiéře si vybrali LadyPraga dnes již kultovní prostředí klubu Stará pekárna, na Štefánikově ulici. Publiku jihomoravské metropole chtějí naservírovat kultivovaný mix popu, přesahujícího do několika příbuzných hudebních stylů. Vždy ale dbají na zpěvnost melodii a podporu vokálního projevu zpěvačky Veroniky. Koncertní podobu celého programu zachytí, skrze nahrávací techniku, studio Indies records.
Pokud chcete být u toho, pak Vám nezbývá nic jiného, než si 29.4. zarezervovat ve vašich diářích a zúčastnit se brněnského koncertu LadyPraga. Máte-li rádi inteligentní, ničím neohraničený pop, návštěvu této události Vám můžu jedině doporučit.

                                                                                                                                                             Martin Pokorný www.ladypraga.cz  

Fotogalerie