Ohnivě metalová show RockOpery Praha vrcholem letošních Slavností svijanského piva

Ohnivě metalová show RockOpery Praha vrcholem letošních Slavností svijanského piva

15.07.2016 - 10:28

Zprávy

Kromě divadelních prken mohou fanoušci RockOpery Praha vidět její hvězdy i na pódiích hudebních. Nejbližší příležitost se nabízí v rámci konání Slavností svijanského piva ve Svijanském Újezdu, kde si diváci budou moci vychutnat speciálně připravený koncertní průřez celou její tvorbou. Akce se koná v sobotu 16. července od 13 hodin.

„Divadelní prázdniny uzavřely naši holešovickou divadelní arénu až do poloviny září. Podobně jako vloni jsme se však jako jediné rockové divadlo u nás rozhodli vyjet za svými fanoušky do několika měst České republiky. Naší první zastávkou budou Svijanské slavnosti piva, na které přivezeme hudební program plný nejlepších skladeb z našich oper Antigona, Oidipus Tyranus, 7 proti Thébám, Faust a samozřejmě z nejnovější Anny Kareniny. Chybět nebude ani párová závěsná akrobacie na šálách, kterou provede zakladatel této disciplíny u nás Salvi Salvatore a další akrobaté RockOpery Praha. S ohněm se představí naši ďáblové z Pyroterry.“ přibližuje zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

RockOpera Praha vystoupí na RCL pódiu. V rámci jejího programu se představí kromě dalších sólisté jako Jiří Zonyga, Žántí, Pavla Forest i stálý člen RockOpery Praha zpěvák a textař Viktor Dyk. Ten během večera zahraje i s kapelou WAW, jenž předvede svou původní rockovou muziku s českými texty a velkým energetickým nábojem.

„Program je opravdu pestrý a každý si může nalézt to své. My sami jsme zvědaví, jak jednotlivé skladby v repertoáru vyzní ve zcela jiném prostoru, než nabízí naše divadelní aréna v Holešovicích, a jak je přijmou samotní diváci. Kdo by chtěl tuto netradiční hudební událost zažít, nechť neváhá s koupí lístků a přijede za námi. Vstupenky seženete za 200 korun,“ doplňuje Pavla Forest.

Zdroj vč. foto: RockOpera Praha

Fotogalerie