Rapper LaFre se spojil se svými starými známými z MC Duro v nové písni Skousnu to

Rapper LaFre se spojil se svými starými známými z MC Duro v nové písni Skousnu to

18.10.2016 - 00:01

Zprávy

Autor: Dominik Holomáč

Už je to pár let, kdy se rapper Michal Frélich, známý jako LaFre, vydal na sólovou dráhu a vydává své vlastní písně. Rodák z Lipníku nad Bečvou, který dlouhé roky působil v lipenské crew Hipnotic, se dostal do podvědomí místních svými songy Muži v černém a Život na rozkaz, které vydal ještě za doby trvání již zmiňované skupiny. Jeho poslední výtvor Skousnu to, při jehož nahrávání se spojil s dlouholetými známými z MC Duro, se kterými nahrával na počátku své hudební kariéry, poukazuje na humornou stránku života a samotný ho odlehčuje.

"Jelikož není potřeba být za každých okolností vážný, vznikla tato skladba s názvem Skousnu to, která má vystihovat humorný pohled na nepřejícné zraky ostatních, se kterými se potkává každý z nás dennodenně a s nadsázkou má poukázat na náš postoj vůči těmto jevům," napsal autor o této skladbě. LaFre je jeden z mála současných rapperů, který vystihuje ve svých písních samotnou podstatu rapu bez použití sprostých slov a v téhle písni tomu není jinak. Hodnotit text v rapových a vůbec hip hopových písních je většinou zbytečné, protože nejde ani tak o to jak moc se slova rýmují, jako spíš jestli vůbec dávají smysl a o čem je pointa celého textu. Ale když už bych měl něco dodat, tak to, že sloky, které si vzal na starost pouze LaFre a vůbec celá píseň má hlavu a patu. Konec konců LaFre si text k písni napsal sám.

A jak už to tak většinou bývá, nová píseň  žádá nový videoklip. Žádné velké experimentování nebylo potřeba. LaFre většinu videoklipu situoval do rodného Lipníku nad Bečvou, jen s pár záběry s MC Duro natočených v Německu. Závěr je takový, že vizuálně i poslechově je píseň příjemná, otázkou je, jak se setká s oblíbeností u posluchačů.

Dominik Holomáč

Fotogalerie