RockOpera Praha se na podzim vydá ve stopách legendárních Pink Floyd. Své opery oblékne nejen do 3D projekcí

RockOpera Praha se na podzim vydá ve stopách legendárních Pink Floyd. Své opery oblékne nejen do 3D projekcí

30.05.2019 - 21:16

Zprávy

RockOpera Praha představí v podzimní sezóně zcela novou vizuální podobu všech svých rockových oper. Přibydou například trojrozměrné obrazce a nové animace, které mají spolu s další moderní technikou pomoct vytvořit až multimediální show. Jako první si diváci v nového kabátu užijí operu Faust. Ta se odehraje po divadelních prázdninách ve čtvrtek 19. září. 

„Na svých dílech neustále pracujeme. Nová světla, animace a spoty, které umějí vytvářet trojrozměrné výjevy přímo na scéně, nám pomohou posunout naši show o obrovský kus dál. Vycházíme z našich velkých idolů jako například Pink Floyd a chceme, aby diváci prožili hudební i vizuální zážitek na velmi vysoké úrovni. I ti, kteří už zhlédli všechny naše opery několikrát, budou z představení odcházet překvapeni," komentuje novou vizuální podobu oper zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Novou vizuální podobu získají úplně všechna podzimní a zimní představení. Nejbližší příležitosti budou mít diváci 19. září od 19 hodin při repríze Fausta a následně 26. září od 19 hodin u představení Romeo & Julie. Celou sezónu 2019 pak zakončí opera Antigona, která se poprvé hraje v neděli odpoledne, konkrétně 15. prosince od 16 hodin.