Synkopy 61 vyjíždějí na turné

Synkopy 61 vyjíždějí na turné

25.04.2023 - 08:37

Zprávy

Autor: Ivan Rössler

Po březnové předehře v Písku čekají Synkopy 61 další koncerty. 19. června vystoupí v ostravském DK Poklad, pak následuje vystoupení v Podivíně a červnovou sérii ukončí 23. června vystoupením na legendárním festivalu Valašský špalíček.

Další čtveřice koncertů se uskuteční na podzim. V září to budou Letovice, v říjnu Kolín a v listopadu ještě Brno a Praha. O dalších koncertech se ještě jedná.

Synkopy 61 jsou naší nejdéle hrající bigbítovou skupinou, která patřila v šedesátých a sedmdesátých letech ke špičce naší populární hudby.  Založil ji koncem roku 1960 kytarista Petr Směja jako čtrnáctiletý.  Druhou raritou je, že až do roku 2020 v ní hráli čtyři původní členové (Petr Směja, Jiří Rybář, Michal Polák a Pavel Pokorný). Skupina odehrála dosud více jak 3000 koncertů doma i v zahraničí a natočila přes třicet vinylových desek a CD s převážně vlastní tvorbou.

Proslula výbornými vícehlasými vokály, za které si vysloužila u kritiků přezdívku „moravští Beach Boys“. Synkopy 61 jsou stále ve vrcholné formě. Na koncertech uslyšíte jejich nejslavnější písně: Černý racek, Casanova, Válka je vůl i jednu z nejslavnějších písní Beach Boy Barbara Ann.                       

Fotogalerie