https://www.traditionrolex.com/16 ARGEMANIAK-VZPOMÍNKA NA BOBRA | Muzimax.cz
ARGEMANIAK-VZPOMÍNKA NA BOBRA

ARGEMANIAK-VZPOMÍNKA NA BOBRA

19.07.2021 - 11:36

Rozhovory

Autor: Pepa Holomáč

Když mně v sobotu přilítla od Pepy Pavky na mobil zpráva, že zemřel Bobr, vybavila se mně situace před dvěma lety, kdy se fáma o jeho smrti nesla po sociálních sítích. V řádu několika dnů ale Bobr všem vzkázal: „Jste všichni kokoti a jděte do prdele“. Všem se tehdy ulevilo a rádi do té „prdele“ vlezli. Takže i tentokrát jsem čekal a tajně doufal, že nás všechny opět počastuje slovníkem pro něho tak příznačným. Bohužel jsem čekal marně a zpráva od jeho bratra Jirky vše potvrdila. Druhý den mi na mobil začaly pinkat zprávy od kamarádů a známých. Mezi nimi jedna od Radka Malenovského: „Pepo, napiš něco o Bobrovi, ať je na něho nějaká vzpomínka. Kdo jiný, než Ty bys to měl udělat“. Je zbytečné cokoliv psát z důvodu, aby na něho byla nějaká vzpomínka, protože tu vzpomínku tady zanechal Bobr sám v podobě svých nezapomenutých písniček. Ale budiž:

„Takže Bobře, vzpomínám na Tvoje rockové začátky, kdy jsi sotva patnáctiletý fracek založil kapelu Stress, ve které jsme se po čase oba setkali. Vzpomínám na společné čundry s naší kamarádkou Pipinou, kdy jsme u táboráků bavili návštěvníky kempů. Vzpomínám na to, jak jste s mým bratrem Karlem skládali nezapomenutelné hity kapel Stress a Argema. Z těch mnoha z Vaší dílny vzpomenu Vyznání, Barovou zpěvačku, Proroctví, Jsem jaký jsem, Dávej pozor nebo metalovou Velkou Moravu. Vzpomínám na to, jak jsi to rockerské sex-drogy-rock´n´roll užíval plnými doušky. Žil jsi rychle, za svůj relativně krátký život jsi stihl tolik, že jiní by na to potřebovali životů několik. Jsem přesvědčen, že tam nahoře v dobré společnosti rozjíždíš pořádný mejdan, jak bylo vždy Tvým zvykem.

Bobře klaním se Tvému talentu, kterým jsi nás celá léta obdařoval. Klaním se za sebe, Slávka Borovičku, Karla Holomáče, Pepu Pavku, Pavla Hulatu, Jarka Filgase, Martina Motýla, Rosťu Fojtíka, Mirka Křemečka, Jošku Kouřila, Romana Chovance, Ivana Nemšovského, Jardu Milnera, Jirku Filipa, Frantu Soldána, Olina Talaše, Petra Walose, Pavla Tichopádka, Radka Vrábela, za Pipinu a Kapinu, za Tvé děti, Tvého bráchu, Tvé manželky a milenky, za Ječidla, za všechny muzikanty, pro které jsi byl inspirací a vzorem, za Tvé kamarády a fanoušky. Pozdravuj tam nahoře Oldu Gistra, Edu Sallase a Bohdana Furcha.

Nikdy nezapomeneme!"

Pepa Holomáč

Foto: Karel Holomáč

 

Tagy: 

FENOMÉN ARGEMA-3. díl - Bobr Horák

 

Fotogalerie

https://www.traditionrolex.com/16 https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16https://www.traditionrolex.com/16